Sobre mi

       

Entre altres coses, he estat el responsable del seguiment de la biodiversitat al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca en dues etapes: la primera des de 1988 fins el desembre del 2012, i la segona des del desembre del 2020 fins ara. Des del començament, l'estudi de les fluctuacions de les poblacions d'aucells salvatges ha estat la meva escola: he conegut persones molt interessants i m'han mostrat la manera d'introduir-me en el món dels insectes, de les plantes, dels bolets, de la fotografia...

Els meus inicis foren humils i quasi autodidactes. Membre del GOB des del 1980, vaig aprendre a identificar correctament els aucells a aquell curs d'ornitologia que es va fer a Santanyí. Des de llavors vaig anar visitant periòdicament el salobrar de Campos i les zones naturals dels voltants de Felanitx, Artà, s'Albufera... Pocs anys després ja vaig formar part del personal del Parc.

En el devenir dels anys he estat membre i col·laborador científic de la Societat Española de Ornitologia; col·laborador dels Projectes UCL i EARTHWATCH EUROPE al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca; membre del Comitè de Rareses Ornitològiques Locals de Balears (CRLB-CROB); ornitòleg col·laborador del projecte TAIB a s’Albufera de Mallorca; he passat moltes hores a la Serra pel Projecte Voltor negre del Govern Balear i el BVCF; he ajudat a la consultora mediambiental Eco Consulta; he participat fotograficament i naturalística en el projecte  Herbari virtual de la Mediterrània occidental de la UIB, participo amb Biodiversidad Virtual i també som membre de l'Associació de Fotógrafs de Natura de les Illes Balears.

Durant alguns anys he treballat fent avaluacions de dinàmiques poblacionals per estudis d'impacte ambiental i per a la gestió d'espais naturals i especies protegides mitjançant l'empresa Edgen; com a Guia i Educador al Parc Nacional Marítimo-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera; fent estudis dimpacte ambiental terrestres i marins amb l'empresa CBBA i, també, amb la FNP, coordinant el Programa Aquila a-LIFE de reintroducció de l'`aguila coabarrada Aquila fasciata a l'illa de Mallorca.

Des del 2016 formo part dels voluntaris que cada primer dissabte de mes aportem dades sobre l'albirament d'aus marines i cetacis des de la costa, en el projecte RAM i he col.laborat amb el projecte d'estudi mitjançant geolocalització de cetacis i aus marines des de vaixells de la companyia Balearia.