Cursets, xerrades i visites guiades

Us interessa organitzar o muntar un curset (o una xerrada) sobre la NATURA de les Balears...? 
 
Per a grups, associacions o escoles, us ofereixo un ventall de possibilitats per anar coneixent, poc a poc, les aus, les plantes i els paisatges de les nostres illes. 

Si voleu millorar o perfeccionar coneixements (d'ornitologia, de bolets, d'orquídies, de paisatge,de plantes endèmiques, de fotografia...), també us puc acompanyar i assessorar a nivell personal o en petit grup.  Poseu-vos en contacte amb mi al 686 96 51 97 o a pvicenssiquier@gmail.com

 
                       
 
                                            
- ORNITOLOGIA:
 

             -Introducció al món dels aucells.   Curs de 12 hores on es parla dels orígens, distribució, estatus, generalitats, per a què serveixen, com acostar-nos-hi, qui ens ajudarà i on i quan veure’ls a les Balears. Distribuït amb sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una.  (Veure PDF del curs de Calvià, gener 2017).

             -Els aucells dels ambients humanitzats.   Curs de 10 hores on es parla dels aucells que podem observar als conreus, als pobles i a les ciutats de les Balears. Distribuït amb 2 sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una. (Veure PDF del curs de Felanitx, febrer 2017).

             -Els aucells dels boscos balears.   Curs de 10 hores on es parla dels aucells que podem observar a les garrigues, als pinars i als alzinars de les Balears. Distribuït amb 2 sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una.

             -Els aucells de les zones humides balears.   Curs de 12 hores on es parla dels aucells que podem observar a les albuferes, als salobrars i als embassaments de les Balears. Distribuït amb 3 sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una.

             -Els aucells marins de les Balears.   Curs de 10 hores on es parla dels aucells que podem observar a les costes, les platges, als ports i al mar balear. Distribuït amb 2 sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una. (Veure PDF del curs de Portocolom, març/abril 2017)

             -Els aucells de la muntanya balear.   Curs de 10 hores sobre els aucells que podem observar a les muntanyes, als roquissars i als espadats marins de les Balears. Distribuït amb 2 sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de hores cada una.

             -Els aucells de rapinya de les Balears.  Curs de 10 hores sobre els aucells rapinyaires, diürns i nocturns, de les Balears. Distribuït en 2 sessions de 2 hores de xerrada i sortides pràctiques de hores cada una.

 

- BOTÀNICA:

             -Introducció als endemismes vegetals de les Illes Balears.   Curs de 8 hores on es parla de la biodiversitat de la Mediterrània, de les causes dels endemismes i d’algunes de les seves particularitats, dels plans de conservació i de recuperació, de legislació, de distribució i d’amenaces i fortaleses dels vegetals endèmics de les Balears. Distribuït amb sessió de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una. 

             -Introducció a les orquídies de les Balears   Curs de 10 hores on es parla de les diferents espècies d’orquídies de les Balears, distribució i etimologia, hàbitat, fenologia, pol·linització, híbrids i identificació de la majoria d’elles. Distribuït amb sessions de 2 hores de xerrada i 2 sortides pràctiques de 3 hores cada una.  

 

- VISITES A ESPAIS NATURALS:

             -Sortides per a conèixer la natura dels espais naturals més interessants de Mallorca: s'Albufera, s'Albufereta, El Salobrar, Torrent i costa de Son Real, Cala Mesquida i costa de Capdepera, Betlem i costa d'Artà, Blanquer de Maria, Alanzell, Mortitx, Camí dels Horts, Es Tossals, Vall de Sant Miquel... Caminades fàcils d'entre hores mirant aucells, plantes, bolets i paisatge.